En klasiğinden bir irmik helvası


4 kişilik irmik helvası için malzemeler:
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker (daha tatlı olmasını isterseniz şekeri artırabilirsiniz)
50 gram margarin
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı süt

Üzeri için (isteğe bağlı):
4 yemek kaşığı kıyılmış fındık içi
4 top dondurma
2 çay kaşığı karçın

Hazırlanışı:
Bir buçuk su bardağı süt, bir buçuk su bardağı su ve bir su bardağı şekeri bir tencerede kaynatıyoruz. Kaynatma işlemimizin tamamlanmasına yakın ayrı bir tencerede 50 gram margarini (yaklaşık iki yemek kaşığı) eritip irmiğimizi ekliyoruz. Köpük köpük olup kahverengileşene kadar kavuruyoruz. Güzelce kavurduktan sonra kaynamış karışımı üzerine ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. 

İrmik helvasını servis tabaklarına aldıktan sonra dilerseniz üzerine tarçın, kıyılmış fındık içi ve dondurma ekleyerek sunabilirsiniz. 

Afiyet bal şeker! :)

Yorumlar

En Çok Okunanlar