Yum Yum Yummy! Schafer İle Waffle Yapımı



10 kişilik waffle hamuru tarifi için malzemeler:
3 yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1/4 su bardağı ayçiçek yağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı:
İlk olarak yumurtaların sarısını ve beyazını ayrı kaplara bölüştürüyoruz. Yumurtanın beyazının olduğu kaba bir şey eklenmeyeceği için sadece çırpılabileceği büyüklükte bir kap yeterli olacaktır. Yumurtanın beyazını köpürene kadar mikser ile çırpıyoruz.

Yumurtanın sarısını ayırdığımız kabı ise biraz daha büyük seçmekte fayda var. Buraya iki yemek kaşığı şekeri ekleyerek aynı kek hamuru hazırlarken yaptığımız gibi rengi beyaza dönene kadar mikser ile çırpıyoruz. Ardından, bir su bardağı sütü, çeyrek su bardağı sıvı yağı ve bir paket vanilyayı ekleyerek karıştırıyoruz. Son olarak bir paket kabartma tozunu ve elediğimiz bir buçuk su bardağı unu karışıma ekleyip hafif akışkan bir kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz. Bu aşamada eğer karışım biraz koyu olduysa süt ilave ederek daha akışkan bir kıvam elde edebilirsiniz.

Yumurtanın sarısı ile başlayarak hazırladığımız karışıma, ayrı bir kapta köpürttüğümüz yumurtanın beyazını da ekleyip hafifçe karıştırarak iki karışımı aynı kapta birleştiriyoruz.

Eğer karışımı erken hazırladıysanız ve aceleniz yoksa yarım saat kadarlık bir sürede buzdolabında dinlendirerek daha lezzetli bir hamur elde edebilirsiniz.

Pişirme kısmında ise anlatımı Schafer'ın waffle makinası üzerinden yapacağım. Makinayı 5. seviyedeki sıcaklığında boşken ısıtıyoruz, sonra hazırladığımız karışımdan her bir göze üç buçukar yemek kaşığı ekliyoruz. Yeterince akışkan olduğunda gözün içerisini kendisi -herhangi bir yönlendirmeye gerek olmadan- doldurabiliyor. Sonra fotoğrafta görünen açık sarı hamurdan hazırlamak için 7 dakika, daha çıtır hamurdan hazırlamak için ise 11 dakika bekliyoruz. Özellikle 7 dakikanın altındaki sürelerde pişmiş mi diye açıp kapadığımız her seferinde karışım kendinden geçerek paramparça olmaya meyilli oluyor. Yarısı altta yarısı üstte kalsa da sonunda pişiyor ve ilk denemede bu hataya düşülmesi bence gayet anlaşılabilir :)

Üzerini de dilediğiniz meyvelerle ve çikolotalarla ya da aklınıza gelen herhangi bir şeyle süsleyebilirsiniz. Bu kısım son derece sınırsız bir dünya olduğu için herhangi bir tarif vermiyorum :) 

Hazırladığınız tarifin fotoğrafını da yorum kısmına eklerseniz çok sevinirim :) 

Afiyetler olsun! 



















Yorumlar

En Çok Okunanlar