Tarçınlı ve İncirli Topkek

Annemin defterindeki tarifleri sırasıyla uygulayıp iyi sonuçlar elde edebildiklerimi kendim için de not ediyorum. Sonuçları güzel olan tariflerin daha fazla kişiye ulaşabilmesi için aktarabildiğim kadarını bloga aktarmaya çabalayacağım :) 

İlk tarifim fırının azizliği dolayısıyla kıvamını tutturmakta çok zorlandığım hatta ilk seferindekilerin baş yaracak kadar sert olduğu topkek tarifi. İsmi biz koyduk diye biliyorum :) Başka bir isimle anıldığını bilen varsa paylaşırsa süper olur. Keki tekli silikon pişirme kalıplarında pişiriyoruz. Malzeme 36 kalıpta sona eriyor.

Malzemeler:
3 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 su bardağı süt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tarçın
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
1/2 su bardağı ince doğranmış kuru incir
aldığı kadar un (tüm tariflerin en can alıcı noktası, bunu bardak usulü bir hesaplama yapıp güncelleyeceğim)


Hazırlanışı:
Tüm keklerin olmazsa olmaz başlangıcı; yumurta ve şekeri krema kıvamı alana kadar çırpıyoruz. Sonrasında süt ve yağı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Unu eleyerek kullanan varsa eleyerek, değilse doğrudan, kalan diğer malzemeleri de (ceviz ve incir hariç) ekleyerek karışımın iyice homojen olmasını sağlıyoruz. Son olarak ceviz ve kuru incirleri ekleyip onların da karışmasını sağlıyoruz.

Kek kalıplarını tek tek yağlayarak yarısından biraz fazla olacak şekilde karışımı kalıplara döküyoruz. Annemde ve bende 24'er tane kap olduğu için ve dahasını da almaya heves etmediğimizden beraber değilsek iki turda pişiyoruz. Berabersek güçlerimizi birleştirip tek seferde 36 taneyi dolduruyoruz :) 

-Yine bir klişe- Önceden 180 dereceye ayarlanarak ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişiriyoruz. Sonrası, sonrası işte afiyet olsun! :) 



Yorumlar

En Çok Okunanlar